Winkeliers, pandeigenaren, bewoners en bezoekers: de laatste jaren hebben we samen gewerkt aan een toekomstvisie voor onze Gijsbrecht. Onze wensen?
Een winkelgebied waar het gezellig en veilig is, waar de auto welkom blijft maar de focus ligt op langzaam verkeer, met meer ruimte voor wandelen en verblijven, maar ook bijvoorbeeld meer groen, bankjes en speelmogelijkheden. 

Gemeente Hilversum heeft wensbeeld Gijsbrecht omarmd

Goed nieuws. De gemeente heeft ons wensbeeld begin dit jaar omarmd, en gaat nu echt aan de slag met het verbeteren van de Gijsbrecht. En daar zijn we heel blij mee! We gaan nu van wensbeeld naar ontwerp: en ook dat doen we samen. 

De gemeente is benieuwd wat jij van de Gijsbrecht vindt zoals die nu is, en welke wensen jij hebt voor de toekomst van deze straat. Begin 2023 gaan de ontwerpers aan de slag en zij nemen, waar mogelijk, onze wensen mee bij het maken van dit eerste ontwerp. 

Wat wens jij voor de Gijsbrecht?

Tot 15 januari kan iedereen laten weten wat de wensen zijn of welke ideeën ze hebben voor de toekomst van de Gijsbrecht. Dat kan op verschillende manieren:

  1. De gemeente heeft een vragenlijst gemaakt die ingevuld kan worden op de website: bouwenaanhilversum.nl/gijsbrecht
  2. Door het scannen van de QR code op de posters die hangen bij de winkels op de gijsbrecht
  3. Bij de winkeliers en horeca op de Gijsbrecht ligt een wenskaart. Hierop kunnen de  wensen voor de Gijsbrecht in gevuld worden. Deze kan gratis naar de gemeente gestuurd worden of gepost in de unieke Gijsbrecht brievenbus. Deze vind je op onze winkelstraat.
  4. Op vrijdag 23 december is er een promotieteam van de gemeente aanwezig op de Gijsbrecht (ter hoogte van Brasserie Mans) van 15 – 17 uur om met winkelende inwoners in gesprek te gaan. Je kunt jouw ideeën en wensen voor de Gijsbrecht met hen delen onder het genot van een warm drankje. 

We hopen van harte dat jij ook je wensen en ideeën (nogmaals) wilt delen. Zodat we samen blijven wensen, én vooral werken aan de ideale Gijsbrecht: het hart van Zuid!

ansichtkaart participatie wensn tav nieuwe gijsbrecht

Met dank aan:
– Charlotte de Raad Stadsdichter Hilversum voor het prachtige gedicht.

Meer nieuws

Alle berichten (84)

Filter op de kaart

Categorie