Schoolband

In het onopvallende, maar kraakheldere pijpenlaatje pal naast onze oudste ondernemer –Obdeijn-, word ik hartelijk ontvangen door moeder en dochter Mol. Zij zijn samen eigenaar van afslankstudio ‘Easyslim’. Tot mijn aangename verrassing blijken zij beiden ex-leerlingen van me te zijn: moeder Karin al in 1976 en dochter Larissa in deze eeuw. Dat schept meteen een band!

(Op)getogen

Karin Mol-Redert is in 1963 geboren in ‘het rode dorp’, de buurt rond de alhier befaamde Hondenbrug. Vader was schietinstructeur bij de politie en moeder één van de eerste moeders die ging werken. Karin heeft een jongere broer, die werkzaam is in de Marketing/ICT. Na het Comenius is ze vele jaren werkzaam geweest in de reisbranche, zoals bij een bureau dat reizen organiseert naar geëmigreerde familieleden. En zo’n zeventien jaar bij ATP: Advanced Travel Partners; als laatste bij WRC-reizen, toen nog op de Gijsbrecht.

Ze is ‘al heel lang’ getrouwd met Gert Mol, die adviesbureau ‘Avimol’ heeft en momenteel werkzaam is als ‘parkmanager’  op het bedrijventerrein in Zuid-West: een bemiddelaar tussen gemeente en ondernemers inzake overlast, parkeerproblemen en calamiteiten. Beiden hebben twee dochters: Larissa (26) en Nadine (24). Nadine is afgestudeerd aan de Kunstacademie in Arnhem en woont & werkt in Londen, bij Selfridges, waar ze onder meer parfums maakt, waar  je bij staat. Moeder Karins hobby’s zijn lezen, reizen en zingen in voorheen het huiskoor van ‘de Vorstin’: ‘Royal Rhythm’.

Slim en slank

Larissa Mol (Hilversum, 1994) volgde na het Comenius de business-school alhier, deed een jaartje creatieve dingen en is sinds 2017 mede-eigenaar van Easyslim Daarnaast heeft ze haar eigen ZZP-bureau ‘Bylar’. Ze woont in bij haar ouders op de van Gentlaan en is nog single. Haar hobby’s: modefoto’s op Instagram plaatsen (‘Larissamol’), sporten, sieraden maken en designtassen kopen en verkopen.
Mooie moeder en mooie dochter zijn zeer enthousiast over hun werk bij Easyslim; dat betekent dus niet: ‘makkelijk slim’ (haha), maar: ‘makkelijk slank’. Het is een franchiseorganisatie met -binnen vijf jaar- 45 vestigingen in den lande; die op onze straat is er sinds 2015. Toen Karin daar een keer binnen stapte, om als cliënt wat af te vallen -na een kennismaking tijdens een Pure Markt alhier-, ontdekte ze niet alleen dat de behandeling effectief en prettig was, maar ook dat de toenmalige eigenares te kennen gaf het afvalstokje te willen overdragen. Karin: “Omdat ik altijd al een eigen bedrijfje wilde starten, zei ik tegen Larissa: dat lijkt me nou hartstikke leuk! Mensen helpen en blij maken. En voor jezelf bezig zijn! Zullen we samen…?”

Easyslimmerik

Eerst liepen moeder en dochter een dagje mee om te kijken wat het werk zoal inhield; de keus was snel gemaakt. Ze volgden op het hoofdkantoor in Almere de cursus ‘Basistraining Easyslim’: daar leer je de werkwijze van Easyslim en alle ins en outs van ‘Het Apparaat’ kennen, een intern ontwikkeld ‘afslanksysteem’. De afvallige cliënt ligt op een behandelbank, waar zestien pads op de af te slanken lichaamsdelen worden geplaatst. ‘Pads’ zijn metalen plaatjes, die met een contactgel  worden vastgezet op ‘de probleemzone’: vooral de buik, billen en benen (heupen). De behandeling die volgt, verschilt per persoon: elke cliënt bepaalt zelf op welke stand het Apparaat staat, want alleen hij/zij kan voelen wat er gebeurt. Gedurende zo’n veertig minuten worden ‘trillingen’ toegediend via ultrasound en elektrostimulatie. Effect: vet verdwijnt uit de vetcellen en de spieren worden belast tot 94 procent. Die hebben daardoor extra energie nodig, wat de verbranding in het lichaam versnelt: dus verliest men gewicht. Gemiddeld is het effect na zo’n zes tot acht  behandelingen merk- en zichtbaar. Door het gewichtsverlies voelen mensen zich energieker en beter in hun velletje. Ongeveer twee derde van de ongeveer honderd cliënten in het bestand is vrouw, de rest is -heel verrassend-: man; mensen tussen de 18 en 82 jaar. Op een werkdag komen er zo’n vijftien mensen over de slanke blanke vloer van Easyslim.

Op- en afvallen

Maar dat ‘magische’ Apparaat is niet het enige middel. De meeste mensen komen hier om gewicht kwijt te raken, wat natuurlijk begint bij wat je tot je neemt qua eten en drinken, hoeveel je beweegt en zo meer. Afvallen is allereerst: je leefwijze wijzigen; anders is het dweilen met de kraan open. De begeleiding van Karin en Larissa is dus meer een ondersteuning dan een wondermiddel, al kan het wél zo uitpakken! Het Apparaat doet zijn werk; nu jij nog! Zeker op de behandeldag zelf moeten mensen niet te veel en te vet eten, anders ‘is het zo zonde’.

De meesten die hier komen, voelen zich niet happy met hun lijf en hebben vaak al van alles geprobeerd. Maar het gaat echt niet alleen om mensen met overgewicht: ook mensen die niet goed kunnen sporten (= bewegen), kunnen baat hebben bij een ‘traject’ bij Easyslim.  Iedereen is welkom! Larissa, die de zaken helder kan verwoorden: “Iedereen die binnenkomt, moet letterlijk over een drempel. Tijdens de intake kijken we welke aanpak het beste past bij deze persoon; elk mens is anders. Wij geven eerst uitgebreide informatie over de mogelijkheden, waarbij de cliënten natuurlijk het laatste woord hebben: hun wens is ons doel. Daardoor leveren wij dus maatwerk. Maar onze gasten hebben het meeste baat bij de combinatie van: een ander leefpatroon, de focus op zichzelf en:  ons Apparaat!”

(L)evenwicht

Moeder Karin voegt eraan toe dat het niet alleen gaat om het fysiek, maar ook enigszins om de psyche. “Het is heerlijk als mensen –allemaal met een eigen verhaal- gelukkiger de deur uitstappen dan toen ze binnenkwamen. Maar het allerleukst vind ik dat ik mijn eigen baas ben! Elke dag dat ik hierheen fiets en hier binnenstap, denk ik: ‘Yes! Mijn eigen toko!’ En natuurlijk omdat ik dit doe met mijn lieve dochter! Dat vinden onze klanten ook  superleuk!  We doen het samen, maar we zijn niet vaak tegelijk hier. Als ik alles in m’n uppie zou moeten doen, zou ik het niet bolwerken. Aan de andere kant: ik wilde altijd dolgraag iets op de Gijsbrecht beginnen; ik ben echt  heel blij dat dat gelukt is!” Larissa vult aan: “Ik vind het geweldig om zo jong mede-eigenaar van een bloeiende onderneming te zijn! Ik weet niet wat mijn toekomst brengt, maar voor mij is dit tot nu toe een prachtige en leerzame ervaring!”

Too high to handle

Tot afgeslankt slot: “Op een dag kwam een ‘hippe vrije vogel’ van rond de zestig jaar binnen. Hij zei dat hij HET apparaat graag van ons wilde huren, om er thuis al blowend een grandioos weekend mee te beleven: goed high worden! Maar wij bleven low. Jammer voor hem, haha!”

Zing mee met Easyslim:
Slank zal die leven! (3x)
In de gloria! (3x)

straatpraat, frans kwantes
Frans Kwantes,

21 juli 2020.

Karin en Larissa van Easyslim in de Straatpraat van De Gijsbrecht

Easyslim
Gijsbrecht van Amstelstraat 238A – Hilversum
t: 06-51110957
e: hilversum@easyslim.nu

Meer nieuws

Alle berichten (84)

Filter op de kaart

Categorie