Op woensdag 18 mei zijn er bier containertuintjes geplaatst in onze winkelstraat. Je kunt ze vinden op de hoek Bosdrift, ter hoogte van Pitti Donna/ Etos en bij de Bruna. Deze tuintjes zijn bedoeld om de Gijsbrecht, groener, schoner en gezelliger te houden (en bijplaatsing van afval te verminderen).

Een prachtig initiatief van de Gijsbrecht-ondernemers en gemeente Hilversum. En niet mogelijk zonder de co-creatie met bewoners, Versa Welzijn, Noorderwind, Citygard, het GAD en dagbesteding Gijs en Brechtje. We zijn hun dan ook zeer dankbaar. De jongeren van dagbesteding Gijs en Brechtje zullen samen met hun begeleiders zorgdragen voor het onderhoud van de tuintjes. Daarnaast hebben een aantal winkels en bewoners de tuintjes geadopteerd. Zij houden een oogje in het zeil en melden zonodig acties en punten bij de werkgroep Containertuintjes De Gijsbrecht. Het GAD kan de bakken met tuintjes en al legen. Gemeente Hilversum blijft eigenaar van de containertuintjes.

Ter gelegenheid van de opening van de tuintjes was wijkwethouder Arno Scheepers prestent om samen met de jongeren van Gijs en Brechtje de tuintjes voor het eerst water te geven. Om de opening een extra feestelijk tintje te geven was er daarna limonade en lekkers aan de keukentafel van Balthazar Kookwinkel. Alle participanten plaatsten hun handtekening onder de intentieverklaring Containertuintjes De Gijsbrecht om de samenwerking te onderstrepen.

Meer nieuws

Alle berichten (86)

Filter op de kaart

Categorie