Onlangs vroegen we jullie mee te denken over de ideale Gijsbrecht. Wat zijn jullie wensen voor ons winkelgebied?
Meer fietsparkeerplekken, meer terrassen, meer groen en meer bankjes. Dat is wat de meeste Hilversummers wilden voor de Gijsbrecht. Het overgrote deel van de respondenten was het er ook over eens dat de verkeerveiligheid verbeterd kan worden. Mooie wensen die de gemeente meeneemt in haar plannen voor een vernieuwde Gijsbrecht.

Aan de oproep of jullie mee wilden denken over de ideale Gijsbrecht werd massaal gehoor gegeven. Maar liefst 1400 vragenlijsten werden digitaal ingevuld. Daarnaast ontving de gemeente 75 ansichtkaarten met wensen voor de Gijsbrecht. Jullie hebben een hart voor de Gijsbrecht, zo blijkt eens temeer.

Unieke karakter van onze winkelstraat behouden

Het merendeel van jullie vindt het belangrijk dat het unieke en lokale karakter van de Gijsbrecht behouden blijft. Dit in een nieuw jasje waarbij bereikbaarheid, groen en ontmoeten hoog in het vaandel staan. Verkeersveiligheid kwam ook heel vaak aan bod. Vooral fietsers voelen zich minder veilig op de Gijsbrecht. Dit komt bijvoorbeeld door voetgangers op het fietspad, plotseling openzwaaiende autodeuren en het laden en lossen bij winkels. Mooie en waardevolle input.

Wat zijn de volgende stappen?

Op bouwenaanhilversum.nl/gijsbrecht kun je alle wensen inzien. De gemeente gaat met de wensen aan de slag en komt met een eerste schetsontwerp voor de vernieuwde Gijsbrecht. Over dit schetsontwerp zal een inloopbijeenkomst gehouden worden. Deze vindt plaats op zaterdag 8 april van 10.00 – 12.00 uur bij Ivy Office – Gijsbrecht van Amstelstraat 213. We zien je graag.

Meer nieuws

Alle berichten (86)

Filter op de kaart

Categorie