Mooi werk!

Ondergetekende zal hier geen stamgast worden, ook al beweren velen dat juist ik het heel goed kan gebruiken: een regelmatig bezoek aan de kersverse Beauty Lounge’, de nieuwe boreling op onze gerenommeerde straat. Hoofd (en) Schoonheid is Michelle van Kouwenhoven, het mooie leven gestart in 1989 in Amsterdam-Zuidoost. Haar ouders leven gescheiden: moeder was kapster en vader stratenmaker. Haar jongere zus werkt als dierenartsassistente in Mokum. Daar heeft Michelle tot haar 28e jaar gewoond. Na de middelbare school volgde ze de opleiding ‘schoonheidsspecialiste’. Daarna die van ‘allround-specialiste’, waarbij onder meer de mannenhuid, de donkere huid en die van ouderen bestudeerd worden. Sinds twee jaar woont ze samen in de Leidsche Rijn, Utrecht; dus hobbelt ze vier dagen per week met tootootje op en neer. Ze leeft samen met haar partner Roeland, die projectmanager in de IT is.  Samen hebben ze intussen een vijf maanden jonge wolk van een zoon, Jaxen (spreek uit: djeksen). Ooit wil Michelle in Hilversum e.o. gaan wonen, maar ja, dat bepaalt ze niet alleen… Ze heeft geen uitgesproken hobby’s: “Mijn grootste hobby is mijn werk, haha! Heerlijk!”

Het aanzien waard

Na haar opleiding(en) ging ze voor vijf jaar aan de slag bij een salon in Badhoevedorp en nog zo’n drie jaar bij eentje in Abcoude, maar toen die zaak sloot, begon ze in 2015 haar eigen beautysalon bij kapperszaak ‘Trend Lounge’, bij ons, op de hoek met de Bosdrift.  Daar huurde ze haar eigen schoonheidshoek. “Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen en toen ‘Trend Lounge’ haar haardeuren opende, zag ik mijn kans schoon. Daar heb ik vijf jaar prettig gewerkt. Maar omdat ik uitkeek naar een grotere ruimte, vond ik na lang zoeken tenslotte mijn huidige pand, waar ik sinds 1 april in gevestigd ben. Vanwege Corona kon ik de deuren pas half mei werkelijk openen. Michelles ‘Beauty Lounge’ is op maandag dicht; donderdag is haar vaste vrije dag. Ze heeft één vaste medewerkster in dienst, ook al in de tijd van Trend Lounge: Evie. Daarnaast werkt er een paar dagen per week een stagiaire, Annemijn, die binnenkort haar diploma’s heeft en die hopelijk na de zomer bij Michelle wil komen/blijven werken. Wat doen deze reine meisjes –van zichzelf al beauty’s-, zoal in deze salon?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Maak uw borsthuid maar nat: behandeling van handnagels, voeten, de huid, permanente make-up, fillers, wimper-extensions en massage. Michelle legt elke behandeling met huid en haar duidelijk uit.

Handnagels worden gevijld en verfraaid; zelf heeft Michelle prachtige en vooral échte roze nagels! Haar clientèle bestaat ‘natuurlijk’ voor het grootste deel uit vrouwen, maar er komen ook wel mannen. Kinderen krijgen een behandeling als aardigheidje, als moeder erbij is en dat goed vindt. –De voeten worden als door een pedicure behandeld: eelt en likdoorns en zo. Omdat Michelle geen podoloog is, blijft haar werk ‘beperkt’ tot de buitenkant; dus geen spieren en gewrichten. –De huid kan veel problemen opleveren. Mee-eters en puistjes verpesten het vaak voor pubers. “Ik heb een speciale behandeling voor littekens. Ik ben geen medicus, maar het geeft me veel voldoening als de mensen tevreden en met een beter zelfbeeld weer huiswaarts gaan.” –Permanente make-up (‘PMU’): net als bij een echte tatoeage worden hier naaldjes gebruikt, voor bijvoorbeeld permanente wenkbrauwen, eyeliner en vollere lippen. Vooral voor vrouwen die onzeker zijn over hun uiterlijk. “Oerinstinct: een blos op de wangen en rode lippen zijn een teken van gezondheid, aantrekkelijkheid en vruchtbaarheid. Ik wil deze vrouwen uiterlijk verfraaien, maar ze niet veranderen. Mijn tatoeages blijven zo’n jaar zitten; dan moeten ze worden bijgewerkt.” –Fillers worden gebruikt bij het gezichtsdeel onder de neus: het opvullen van de wangen en lippen; en rimpels wegwerken, zoals in de vrouwelijke bovenlip. ‘Botox’ gebruikt Michelle niet, want voor botox (die de spieren verlamt) heb je naalden nodig. En voor haar fillers gebruikt ze geen naalden. maar luchtdruk, wat vrijwel pijnloos is. –Wimper-extensions: extra lange of grote wimpers; die moeten om de drie weken opgevuld worden. –Massage, bedoeld voor de ontspanning. Hierbij worden óf de handen gebruikt óf ‘hot stones’: gladde, warme stenen, ter grootte van een stukje zeep, die met zo’n zestig graden heerlijk inwerken op het vrijwel naakte lichaam van de klant op een massagebed. (Dus geen massa-gebed, maar massage-bed). Vooral in de wintermaanden is deze behandeling heel aangenaam, zeg maar: steengoed.

Opgelapt of opgeknapt?

In deze (on)reine Coronatijden wordt hier gebruik gemaakt van een ‘hygiënezuil’ en worden nog meer dan al gebruikelijk is, de handen gewassen; en veel gepoetst. Desgewenst mondkapjes en/of handschoenen. Michelle wil dat haar Lounge voor iedereen toegankelijk is. Ze zit dus qua tarieven in de middenklasse, niet goedkoop en zeker niet te duur. De vrouwelijke klanten zijn in de leeftijd tussen de dertig en zestig jaar, die opmerkelijk genoeg veelal een baan hebben. Maar er komen ook  pubermeisjes, die ontevreden zijn over bijvoorbeeld hun huid en wimpers. Michelle: “Er is de laatste jaren veel veranderd in de wereld. Aanzien en uiterlijk spelen bij veel mensen  een veel grotere rol dan vroeger. Ik vind dat dat niet zo zou moeten. Een ‘mooi’ uiterlijk is niet hetzelfde als er verzorgd uitzien. Slank, sportief en mooi ‘moet’, maar we zijn niet allemaal fotomodel, gelukkig.”

Mooi zo!

Zij werkt vanaf negen uur ’s ochtends; twee dagen per week tot negen uur ‘s avonds en de overige tot zes uur. Het leukste vindt zij het contact met de cliënten. “Twee dingen springen eruit voor mij: ik doe de hele dag veel verschillende dingen; en het leukst vind ik de permanente make-up, met name de wenkbrauwen. Soms zie je al na één behandeling resultaat en soms pas na vier. Komt bij dat ik wel es een verdrietige klant heb, bijvoorbeeld vanwege een sterfgeval; dan kan ik zo een potje mee huilen, hoor. Je bouwt met bijna iedereen wel een bijzondere band op. Prachtig!” Het pand -waar jarenlang een juwelier zat-, heeft ze naar eigen inzicht volledig opgeknapt. Als je binnenkomt, valt meteen ‘het podium’ op: een verhoging met twee stoelen, speciaal voor de voetbehandeling; in deze ruimte is ook de handbehandeling. Alle andere worden in de twee kamers achterin gedaan. “Ik heb hier weinig concurrentie, al zijn er wel veel kappers in deze buurt. Maar ik gun ieder zijn werk, hoor! Liever een kapperszaak dan een lege zaak. Onze straat is prettig persoonlijk en kleinschalig. Ik weet dat veel mensen, vanwege Corona, begaan zijn met het lot van de ondernemers op de Gijsbrecht. Hopelijk gaat het gauw weer goed met de business!”

Uitglijer

Slotanekdote: “Toen ik nog bij Trend Lounge zat, kwam er eens een dame binnen die glijmiddel wilde hebben. Mijn collega dacht dat ze ‘haarolie’ bedoelde of zo, maar de vrouw had zich vergist in de zaak: de seksshop zat er toen nog naast, haha!”

Beauty Lounge: Mooi beter in je vel…

straatpraat, frans kwantes Frans Kwantes,

1 juni 2020 Michelle van Beauty Lounge in de Straatpraat van De Gijsbrecht Michelle van Kouwenhoven Beauty Lounge Hilversum Gijsbrecht van Amstelstraat 191 1214 AZ Hilversum t: 035 631 5917 w:beautylounge-hilversum.mytreatwell.nl

Meer nieuws

Alle berichten (86)

Filter op de kaart

Categorie