Opknapper

Ze is ondernemer, arts, econoom, handig, vrolijk en mooi: Lidy Knigge.  Sinds 2018 is haar reine praktijk -voor met name gezichtsverbetering-, gevestigd op Bosdrift 50, in een royaal pand waar daarvóór de medicijnen van de aanpalende apotheek werden gemaakt. Ook nu ademt de semi-medische  ruimte: ruimte en rust. Hier kunt u met name terecht om uw ouder wordende, vermoeide gezicht te verfrissen, zoals door het verzachten van strenge fronsrimpels. Als mensen zorgen hebben, spannen ze deze rimpels aan (= omlaag), wat hun het aanzien geeft van moeheid of boosheid. Veel mensen zonder fronsmogelijkheid voelen zich -geestig genoeg- in veel opzichten beter met een opgefrist en opgewekt gezicht. “Maar,” meldt Lidy, “we maken van mensen geen plastic poppen, hoor; we zorgen ervoor dat ze er subtiel maar effectief beter uitzien, waardoor ze vrijer en blijer worden.”

Face to face

Lidy is in 1972 geboren in het Groningse Haren, als jongste van vier kinderen; moeder was zorgzame huisvrouw en vader docent geschiedenis. Na de middelbare school voltooide ze de studie economie in Groningen, waarna ze een tijdje bij de ABN Amro werkte als ‘managementtrainee’. Dat was in Amsterdam, zodat ze ‘dus’ in 1994 in Hilversum ging wonen, waar ze na drie verhuizingen alhier nog altijd zetelt, in de wijk tegenover het Arenapark. Maar zo tegen haar dertigste levensjaar merkte ze dat ze wat anders wilde doen dan bureauwerk en meer haar roeping en passie wilde volgen. Dat werd de studie medicijnen te Utrecht, die ze in 2009 afrondde, waarna ze assistente-chirurgie werd in Tergooi Hilversum.

Lidy is ‘lang’ getrouwd geweest, kreeg twee dochters en een zoon, thans tussen de 13 en 23 jaar; ze scheidde in 2014. Een paar jaar daarna ontmoette ze haar huidige partner Jim, die een eigen autoleasebedrijf heeft. Haar hobby wás volleybal, maar sinds een paar jaar is dat ‘crossfit’: ‘een combi van kracht en cardio’. Hoewel het als een cliché klinkt, is haar werk werk-elijk haar grootste hobby. Vanwege het werk, de sport, de sociale contacten en de kinderen, is er niet veel ruimte meer voor andere dingen, al gaat ze graag een paar keer per jaar met haar Jim naar zijn tweede huis in Spanje.

“Ik werk het liefst met mijn handen. Ik had ook oude meubels kunnen oplappen, maar dat werden dus mensen, haha. Het is heel helend om mensen te helpen om hun buitenkant in balans te brengen met hun binnenkant. Het helpt je mentaal niet als je met tegenzin in de spiegel kijkt of als mensen zeggen: ‘Goh, wat zie je er moe uit.’”

Forever young?

Zo’n tien procent van haar duizenden klanten is man; die willen hun gezicht verfrissen vanwege ouderdom, scheiding, ziekte en/of andere tegenslagen. Geldt natuurlijk ook voor vrouwen, maar die willen vooral een zachte en frisse uitstraling. Lidy: “Het is voor mij een schone taak om negatieve uitstraling te verminderen. Mensen hebben niet de eeuwige jeugd, maar ik streef ernaar om te zorgen dat ze een betere, natuurlijker versie van zichzelf worden, via een subtiele behandeling.”

Met haar en huid

Na haar afstuderen als basisarts wilde ze zich richten op de dermatologie, maar door omstandigheden werd ze assistent-chirurgie, c.q. plastische chirurgie. Rond 2010 sloop het idee binnen van een eigen onderneming. Ze had ontdekt dat werken met botox en fillers haar niet alleen goed beviel, maar dat ze er ook goed in was. Toen een vriendin aanbod om een website voor haar te maken, waardoor haar contacten sterk zouden toenemen, ging het botoxballetje rollen. Met haar vriendin  dacht ze ook na over een naam; min of meer toevallig en enigszins met een knipoog, kwamen ze op ‘Gooische Rimpels’.

Ze startte haar eigen praktijk in een ‘schattig’ huisje, dat ze liet bouwen op het landgoed van haar ex-man, maar na de scheiding moest ze op zoek naar een ander onderkomen, liefst in Hilversum. Toen ze het huidige pand aan de Bosdrift ontdekte, was ze meteen verkocht. Ze kocht het, knapte het volledig op (“ik gaf het een facelift, haha”) en sindsdien gaat het ‘strak’ met de schoonheden: Lidy en haar drie collega’s bedienen er per week zeker honderd cliënten. “Het is eigenlijk steeds in mijn leven zo geweest dat ik geen specifiek doel voor ogen had; ik deed wat in me opkwam en wat me leuk leek. Je leeft veel relaxter als je zonder pretenties inhaakt op wat zich voordoet. Mijn hele traject is dus niet gepland, maar  vrij toevallig zo gegaan. Heerlijk!”

Geen kunstkop

Als cosmetisch arts injecteert ze vooral botox en fillers, maar ze mag bijvoorbeeld ook snijden en medicijnen uitschrijven. Dat haar zaak in Coronatijd open is, komt omdat zij een medische praktijk heeft; ze is geregistreerd bij KNMG als erkend cosmetisch arts, van wie er in Nederland zo’n 80 zijn. Samen met Demi, huidtherapeute, Lucielle, schoonheidsspecialiste en praktijkassistente Jolanda heeft ze de gedeelde passie voor een frisse uitstraling van de cliënten. Ze doen niet aan reclame, want mond-op-mond-reclame werkt hier het beste. Het karakter van hun werk is medisch, maar het doel is mentale verbetering, door middel van het verfraaien van het aangezicht, naast bijvoorbeeld handen en ‘decolleté’. In overleg met de cliënt wordt een actieplan opgesteld, waarna door middel van  ontspanning, opvulling en huidverbetering wordt gewerkt aan de verfraaiing van ‘vormen  en contouren’ en de uitstraling van het gezicht. Zo verslapt botox de fronsspier tussen de ogen, wat na enkele prikjes maandenlang werkt. Voor sombere mensen werkt deze aanpak net zo goed, of mogelijk beter dan antidepressiva.

Gekke bekken

Los van dit alles staat hier -letterlijk- een uniek object in Nederland: een speciale stoel voor bekkenbodemspierverbetering –mooi Scrabblewoord-  (zie foto onder). Vooral vrouwen kunnen na de bevalling en door de menopauze bekkenbodemspierverslapping (nog eentje) krijgen, wat leidt tot verzakking en incontinentie. In de eigen kleding gehuld, neemt men op deze stoel plaats, waarna elektromagnetische pulsen de bekkenbodemspieren versterken. (Het is dus geen elektrische stoel! FK) Na zes keer een zitting van zo’n half uur merkt men een flinke verbetering, waardoor er weer meer blije mensen op onze aardbol rondlopen. Het gaat om twee of drie mensen per week, dus ‘dat druppelt lekker door’, formuleert Lidy toepasselijk.

Uit en in een leuke deuk

“We willen de mensen niet alleen kwaliteit met de beste middelen bieden, met een hoog veiligheidsprofiel, maar ook service, gezelligheid, warmte en laagdrempeligheid. Soms is het hier echt lachen, gieren, brullen, hoor! We zijn heel serieus, maar relativeren is minstens zo belangrijk. En als mensen hier komen, combineren ze dat vaak met een bezoek aan de vele, gevarieerde winkels op de Gijsbrecht. We zijn hier gelukkig! Ook om anderen gelukkig te maken!”

Gooische Rimpels: Lekker leven met vlag en (zonder) rimpel!

Frans Kwantes columnist van winkelgebied de gijsbrecht
Frans Kwantes,
12-1-2021

Lidy Knigge van Gooische Rimpels in de straatpraat van de Gijsbrecht Gooische Rimpels
Bosdrift 50
1215 AM Hilversum
t: 035 631 2628
w: www.gooischerimpels.nl

Liddy Knigge Gooische rimpels op de incontinentiestoel Lidy Knigge op de incontinentiestoel bij Gooische Rimpels

Meer nieuws

Alle berichten (86)

Filter op de kaart

Categorie