Er is toch niets leuker dan je lief met Valentijnsdag te verrassen met een homemade valentijnsdiner. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de juiste muziek, kaarslicht en good food kom je een heel eind. Vooral met dat laatste helpen we je graag een handje. Hiervoor delen we een prachtig recept voor een bijzondere kaasfondue met je. Maar dat is niet alles….

Start met een feestelijk aperitiefje

Je verwelkomt je lief met een lekkere aperitief in een prachtig glas. Hiervoor kun je perfect bij The Art of Food terecht. Speciaal voor deze dag hebben ze een PASSIEvrucht gin-likeur voor een heerlijke gin tonic. Dan zit de passie er meteen goed in. Of je haalt daar de bramenlikeur om door de bubbels te doen als ‘Kir Royal’. Het valentijnsfeest is dan al begonnen.

Mont d’Or uit de oven

Het hoofdgerecht voor je romantische valentijnsdiner is heel eenvoudig, een lust voor het oog en erg lekker. Hiervoor haal je een Mont d’Or bij Kaaskamer Hooi & Klomp. Hiermee maak je een bijzondere kaasfondue voor twee.

Wat heb je nodig:

● 1 Mont d’Or
● 2 teentjes verse knoflook
● 75 ml witte droge wijn
● 1tl venkelzaad of een takje rozemarijn
● aluminiumfolie

Eerst verwarm je de over voor op 200 graden. Dan maak je in de korst, aan de bovenkant van de kaas, een paar sneetjes. Hierover giet je een flinke scheut droge witte wijn. Strooi er wat zwarte peper, knoflook, venkelzaad of takje
rozemarijn over. Nu wikkel je het kaasje in de aluminiumfolie en zet het 30 minuten in de oven.

Als je de Mont d’Or uit de oven haalt is hij lekker zacht. Zet hem op een mooie plank met daaromheen wat stokbrood, aardappel, peer, gedroogde worst, rauwe ham en wat jij nog meer lekker vind. Dit gebruik je om de kaas lekker mee uit te lepelen. Een makkelijk recept waar je zeker hoge ogen mee gooit. Eet smakelijk.

De perfecte wijn

Uiteraard hoort bij deze romantische en bijzondere ‘kaasfondue’ een heerlijke wijn. Gastrovino Mijn Hemel heeft hiervoor een perfecte rode wijn uitgezocht met een wel heel bijzondere naam: Saint-Amour. In 2 mooie wijnglazen schenk je deze bij het valentijnsdiner voor de perfecte wijn-spijs combinatie.

Een klein dessert om mee af te sluiten

Na het eten en de goede wijn strijk je lekker neer op de bank met een goede espresso of lekkere gemberthee. Daarnaast natuurlijk een schaaltje met overheerlijke lekkernijen. Waaronder huisgemaakte bonbons of hartjeschocolade van Olala chocola, de honingtaart van Nathalia’s Kitchen in kleine stukjes en de slagroomtruffels van het Olijvenhuis. Zoet is altijd goed.

Mooi gedekte tafel

Natuurlijk heb je de tafel gedekt met mooi servies, prachtige bordjes, glazen en schaaltjes. Je zorgt voor mooie servetten en kaarslicht. Heb je hier inspiratie voor nodig? Loop dan binnen bij Balthazar Kookwinkel, Heinshome of De Huiskamer.

Met deze tips kun je vast prima uit de voeten. Dan rest ons niets anders dan je een fijne Valentijnsdag te wensen. ❤️

De beste wijn bij de mont dor

 

Meer nieuws

Alle berichten (84)

Filter op de kaart

Categorie