Eigen aardig

De gestage leegloop op onze gezellige praatstraat lijkt op z’n minst te stagneren: in korte tijd zijn er alleen al in het stuk tussen Bosdrift en Hilvertsweg zeker drie bijzondere zaken bijgekomen: Blumst, Mr.Vegan en La Cuiselle. Deze laatste hebben wij hierbij in beeld. De beide eigenaren voelen hun komst hier als een ‘warm bad’, omdat ze al op de openingsdag (28 november jl.) door buren, klanten  en collega’s enthousiast werden verwelkomd.

Zij zei hij

‘Beide eigenaren’? Yes! Een energiek, vers getrouwd stel: Frida en Corné Beerens. Frida startte haar leven in 1970 in Heerlen, in een ‘echt mijnwerkershuisje’. Vader was mijn-opzichter en moeder was de zorgzame huisvrouw; zij kookte graag en goed. Deze toevoeging staat er niet voor niks, want Frida heeft de culinaire kwaliteiten van haar moeder geërfd. Daarover zo meer. Zij heeft twee oudere zussen. Na de middelbare school wilde ze meer van de wereld zien dan Limburg. Amerika lonkte, maar dat was wel erg rigoureus en Amsterdam vond ze net wat te wild. ‘Dus’ werd het ergens daartussenin: Haarlem, waar ze tijdens haar studie als kok werkte en de opleiding ‘activiteitenbegeleider’ afrondde. Na haar studie werkte ze bij het Haarlems Dagblad; en daarna bij de KLM als cateringmanager. Ze trouwde en kreeg twee kinderen: dochter Rachelle (20 jaar) en zoon Noël (18). Onthoud die namen! Na haar scheiding in 2015 en meerdere opleidingen later, werd ze praktijkondersteuner bij een huisarts. U ziet: een zeer veelzijdige vrouw!

In 2017 kocht Frida een huis in Leersum en als klap op de vuurpijl ontmoette ze in 2018 op het jazzfestival in Breda haar Corné, met wie ze afgelopen juli in het huwelijksbootje stapte: letterlijk, want hun huwelijksreis bestond uit een wekenlange tocht in hun eigen zeilboot, die in Huizen ligt. Zeilen is dan ook één van hun favoriete vrijetijdsbestedingen, al hebben ze het nu even donders druk. Frida’s andere hobby’s: koken, lezen, wandelen en ‘lekker van het leven genieten!’

Hij zei zij

Corné is een al even actief en veelzijdig mens. Hij werd geboren in 1966 naast het sprookjesbos in Kaatsheuvel. Pa was schoenmaker, wat in de ‘Langstraat’ een vrij gebruikelijk ambacht is. Moeder was een prima huisvrouw, ook voor Corné’s jongere broer. Na de middelbare school  volgde hij de grafische school in Eindhoven en werd afdelingschef bij diverse grafische bedrijven. Hij schoolde zich echter om tot sociaal jongerenwerker, trouwde en kreeg drie kinderen: Linda (24), Koen (23) en Sam (21). Ook Corné scheidde in 2015 en ontmoette, zoals gezegd, Frida in 2018, met wie hij sindsdien in het bosrijke Leersum woont, samen met de (Poolse) herdershond Basia. Hij houdt van veel, uiteenlopende activiteiten: zeilen, basketballen, wandelen, doe-het-zelven, fotograferen en heel bij-zonder: hij is ook imker. Hij heeft vijf bijenvolken op drie locaties, die in de winter weinig aandacht nodig hebben, maar in het voorjaar des te meer. Een bij kan de was doen…

Wind in de zeilen

Tijdens hun huwelijkszeilreis overdachten Frida en Corné hun actieve bestaan: ‘Zijn we gelukkig met het leven dat we nu leiden?’ Toen ze in Hoorn een enthousiast stel een prachtig restaurant zagen beheren, sloeg bij beiden de horecavonk over: voor Frida is koken al haar leven lang haar lust en haar leven; en Corné was en is handig, flexibel en praktisch. Na de bezinning kwam de passie en dus de energie:  OP naar een leuke locatie, waar zij hun speciale en verfijnde gerechten, hapjes en drankjes aan de man en de vrouw konden brengen. Ze wilden wel graag in het Gooi blijven, want ze kenden de regionale mentaliteit, hebben in Huizen de huwelijksboot liggen en waren hier dus niet vreemd. Zo verzeilden ze recent in het leuke pandje in onze gave haven(zij)straat.

Kwam natuurlijk de vraag: hoe gaat de zaak heten? Na lang peinzen bedacht Frida ‘la Cuiselle’: een combinatie van ‘cuisine’ (al veel gebruikt) en het tweede deel van de namen van haar kinderen: Rachelle en ook een beetje in de naam ‘Noël’. Met ‘La’ ervoor, is gekozen voor een originele, vrouwelijke en speelse naam!

Kerstvers

Na een paar weken flink aanpoten (of in hun jargon: alle zeilen bijzetten), gingen de culinaire deuren dus op 28 november open. Het was  bijvoorbeeld nog een hele klus om de grote koelvitrines in huis te krijgen; dat ging uiteindelijk via het (even verwijderde) etalageraam. Wat opvalt als u deze frisse winkel betreedt: de reinheid, de overzichtelijkheid en vooral de heerlijkheid! Of beter: heerlijkheden.

Bij La Cuiselle kunt u een keur aan heerlijkheden bekomen, vooral delicatessen en vers bereide maaltijden, alles met pure, natuurlijke en duurzame ingrediënten. Frida en Corné gaan uitsluitend voor klasse en kwaliteit. U krijgt dan ook werkelijk waar voor uw geld! Ook regionale, pure producten worden verkocht, zoals mozzarella van Hollandse buffels en Hollandse kaviaar; dus van heinde en niet van verre. Van de steur (die de kaviaar levert) wordt alles voor andere heerlijke hapjes aangewend, letterlijk van kop tot staart. Verder verkopen ze onder meer olijfolies, Italiaanse koekjes, Amerikaanse sauzen en zelfgemaakte paté. Een deel van de patisserie (desserts en dessertgebak) wordt gemaakt door Marleen, een nicht van Corné. Dus alles is origineel, zuiver en vooral: overheerlijk!

Alle wens aan dek

Frida besteedt de meeste tijd en energie aan het bereiden van maaltijden. De samenstelling ervan bedenkt ze zelf, al laat ze zich soms graag inspireren door vermaarde koks. Sommige gerechten vergen meer tijd dan andere (komt vaker voor), zoals ‘Confit de Canard’ (gekonfijte eendenbout – een Franse delicatesse) en stoofpotjes. Het zijn allemaal doordachte ‘wereldgerechten’! Frida vindt tevens het maken van pastagerechten heel fijn: “Het gaat mij altijd om de geuren en de kleuren, waarbij groenten mijn favoriet zijn. Zoals een kunstschilder met verf mooie dingen maakt, creëer ik ook mooie maar vooral lekkere dingen.”

Kijkt u eens op hun site (zie onderaan), afdeling ‘menu’s’: elke dag weer andere zaligheden!

Ze zijn geopend van dinsdag tot en vrijdag van 10 tot 19 uur, op zaterdag tot 18 uur. Beiden werken, zeker in deze spannende eerste feestweken, wel honderd uur per week. Corné doet -naast de klantenbediening- diverse ondersteunende taken en als ‘professioneel klusser’ de techniek, waaronder het inrichten en bij-houden (twee betekenissen bij hem) van een uitgebreid kassasysteem voor het grote assortiment dat hier voor de fijnproevers klaar ligt. Frida adviseert graag de klanten en kookt dus de maaltijden, doet de inkoop en verzorgt mooie cadeauverpakkingen van bijvoorbeeld flesjes olijfolie, balsamico, crackers en drankjes.

Liefdevol

Corné en Frida zijn heel blij met hun komst op onze straat, die volgens Frida ‘op een positieve manier ‘dorps’ is, intiem en hartelijk’. Die gevoelens zijn wederzijds, ook van ‘con-collega’s.’ Omdat alles met passie en liefde wordt gemaakt, staat er niet voor niks op één van de winkelwanden hun huismotto: ‘Your meal is made with love!’

Ik zeg: Bon appetit!

La Cuiselle: Pure Haute Cuisinelle!

Frans Kwantes columnist van winkelgebied de gijsbrecht

Frans Kwantes,
7 december 2020

Corne en Frida van La Cuiselle in de Straatpraat van de Gijsbrecht

La Cuiselle
Gijsbrecht van Amstelstraat 189
1214AZ Hilversum
t: 06 83875500
e: info@lacuiselle.nl w: www.lacuiselle.nl 

Meer nieuws

Alle berichten (77)

Filter op de kaart

Categorie